Pređi na sadržaj Pređi na glavnu navigaciju. Pređi na footer

eTwinning

Šta je e-Twinning?

e-Twinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ Evropske unije. Erasmus + je namijenjen finansiranju projekata, partnerstava, događaja i mobilnosti u oblasti obrazovanja i obuka, mladih i sporta. Ovaj program se odnosi na period 2014.-2020.

e-Twinning omogućuje: druženje sa kolegama, osmišljavanje zajedničkih projekata, finansiranje odlazaka na seminare, radionice, konferencije.

www.etwinning.net je portal za međunarodnu saradnju nastavnog i nenastavnog osoblja odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Evrope.

Prijava na portal je veoma jednostavna i brza:

unesite osnovne korisničke podatke
na vašu e-mail adresu će stići link za nastavak registracije
registraciju završavate unosom osnovnih podataka o sebi, svojoj ustanovi, području vašeg interesa, kao i o uzrasnoj grupi učenika s kojima radite
ovim je registracija dovršena; ukoliko niste u mogućnosti dovršiti registraciju, javite se na sarajevo@aposo.gov.ba
Nakon prijave možete vidjeti šta vaše kolege rade na portalu, a dio portala ‘Find eTwinners’ omogućava da pretražite članove portala. Ako pronađete kolege sa interesima sličnim vašim, možete im se javiti kako biste zajedno osmislili i prijavili projekt koji je odgovarajući vašim učenicima.
Sve ostale informacije možete naći na http://www.aposo.gov.ba/etwinning.

Međunarodno udruženje „Interaktivne otvorene škole“ (MIOS) Tuzla predstavlja lokalnu podršku za e-Twinning u vidu tehničke podrške, mjesta gdje se zainteresovani nastavnici mogu prijaviti, mjesto za sastanke. MIOS Tuzla je medijator između zainteresovanih i trenera, odnosno ambasadora e-Twinninga.

Za sva pitanja i prijave MIOS stoji na raspolaganju zainteresiranim nastavnicima, a mi ćemo vas povezati sa trenericom ili ambasadoricom.

Ambasadorica e-Twinning-a: Alma Đedović (allmyca@hotmail.com)

Trenerica e-Twinning-a: Jasmina Mehmedović (ja.majet@gmail.com)

LINK: WEB STRANICA

Je li ovaj članak bio od pomoći?

0
0 Komentara

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *