Pređi na sadržaj Pređi na glavnu navigaciju. Pređi na footer

Podrška dualnom obrazovanju

Regionalni Challenge fond (RCF) objavio je Prvi poziv za podnošenje Izjave o zainteresovanosti za podršku investicijama za projekte dualnog obrazovanja.

Rok za podnošenje prijava je 30. april 2021. godine.

Regionalni Challenge fond će podržati:

  • Institucije za stručno obrazovanje i obuku da usklade programe sa potrebama kompanija ulažući u trening, opremu i objekte koje preduzeća danas koriste;
  • Razvoj i sistematsku upotrebu kooperativnih metoda obuke i uvođenje novih tehnologija;
  • Udruživanje preduzeća sa institucijama za stručno obrazovanje i obuku kako bi napravili program obuke koji odgovara njihovim potrebama, rješavajući tako nedostatak ljudskih resursa i gradeći kapacitete tamo gdje je to najpotrebnije.

Ukupan budžet Fonda za period od 2021 do 2025. godine iznosi 18,8 miliona evra.

Na predmetni Poziv mogu se prijaviti konzorcijumi koji se sastoji od jedne institucije za stručno obrazovanje i obuku i najmanje dvije kompanije koje dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.

Regionalni Challenge fond (RCF) je novi program koji ima za cilj da poveća produktivnost i konkurentnost kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana. Nastao je na inicijativu njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a glavni partner za implementaciju je Investicioni forum komore Zapadnog Balkana (WB6-CIF).

Izvor: Podrška dualnom obrazovanju – Mreža za izgradnju mira (mreza-mira.net)

Je li ovaj članak bio od pomoći?

0
0 Komentara

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *