Pređi na sadržaj Pređi na glavnu navigaciju. Pređi na footer

KONKURS ZA SCENARIO STRIPA ZA DJECU NA TEMU PRAVO NA SLOBODU VJEROISPOVIJESTI ILI UVJERENJA

NVO AKCIJA ZA LJUDSKA PRAVA

raspisuje

KONKURS

ZA SCENARIO STRIPA ZA DJECU NA TEMU:

PRAVO NA SLOBODU VJEROISPOVIJESTI ILI UVJERENJA

uz podršku Ambasade Francuske u Crnoj Gori

u okviru projekta

“Obrazovanje djece o pravu na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja”

1. Cilj konkursa je izbor scenarija stripa za djecu na temu sloboda vjeroispovijesti ili uvjerenja, u skladu s uslovima iz tačke 5.

2. Konkurs je otvoren do 10. novembra 2021. godine, za sva pravna i fizička lica, bez obzira na uzrast, državljanstvo ili drugo lično svojstvo.

3. U cilju garantovanja nepristrasnosti, žiri će ocjenjivati radove pod šifrom.

3.1. Radove treba potpisati šifrom, sastavljenom od 5 slovnih i 5 brojčanih karaktera (npr. A1B2C3W4E8) pod kojom će kandidat/kandidatkinja učestvovati na konkursu.

3.2. Na posebnom papiru napisati šifru zajedno s kontakt podacima (ime i prezime, broj telefona i/ili e-mail adresa) i taj papir spakovati u manji zatvoreni koverat. Na poleđini te koverte napisati šifru.

3.3. Rad potpisan šifrom i manji koverat staviti u veći koverat na čijoj poleđini napisati „Za strip – konkurs”.

3.4. Radove poslati poštom na adresu: Akcija za ljudska prava, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 130/VII, 81 000 Podgorica, Crna Gora.

3.5. Radovi će biti proslijeđeni žiriju, a manje koverte sa podacima autora će ostati zatvorene i otvoriće se samo koverat pod šifrom rada koji žiri bude izabrao kao najbolji.

4. Naknada za najuspješniji scenario iznosi 650,00 € bruto (najmanje 600,00 € neto). Ukupan neto iznos zavisi od obračuna poreza i eventualnih doprinosa na osnovu radnog statusa osobe čiji scenario bude odabran.

5. Uslovi:

5.1. Traženi tekst scenarija treba da sadrži najviše 3800 karaktera sa razmacima (eng. “characters with spaces”), da bi se upisao u crtež stripa na dvije stranice A4 formata, od 8 kaiševa, od 18 do 22 kadra. Primjer ilustrovanog stripa dostupan je ovdje, a primjer scenarija istog formata ovdje.

5.2. Nije potrebno crtati strip, jer će illustrator biti posebno angažovan.

5.3. Scenario napisati u vidu dijaloga, razmišljanja i napomena. Cilj je da se kroz zanimljivu priču i upečatljive likove, što jednostavnijim, razumljivim jezikom, djeci objasni osnovni koncept prava na slobodu vjeroispovijesti i uvjerenja. Poželjno je dodati i kratak opis kadrova i likova.

5.4. Scenario treba da bude izrađen u skladu sa kratkim uputstvom za razumijevanje slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja, pripremljenim za potrebe ovog konkursa. Dostupna je i duža verzija uputstva, koja sadrži i relevantne pravne izvore. Treba imati u vidu da se ne očekuje da se u scenariju nađu sve informacije iz kratkog uputstva – važno je samo da scenario ne bude suprotan onome što je navedeno u uputstvu.

6. Sedmočlani žiri će u roku od 20 dana od dana zatvaranja konkursa donijeti odluku o izboru najboljeg scenarija i o tome će obavijestiti javnost. Žiri nije u obavezi da izabere najbolji scenario ako procijeni da nijedan rad ne zadovoljava uslove konkursa.

7. HRA zadržava pravo da u saradnji s autorom/autorkom izabranog scenarija, prilagodi konačni tekst, koji će biti ilustrovan i objavljen.

8. Za dodatne informacije i objašnjenja kontaktirajte nas na mail adresu: hra@t-com.me ili putem telefona: +382 20 232 348 ili +382 69 501 047.

Izvor: KONKURS ZA SCENARIO STRIPA ZA DJECU NA TEMU PRAVO NA SLOBODU VJEROISPOVIJESTI ILI UVJERENJA – HRA (hraction.org)

0 Komentara

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *